7 Maja

Wasa z zakwasem

Zakwas żytni otrzymuje się w procesie fermentacji z razowej mąki żytniej i wody. Dodany do ciasta chlebowego wywołuje wiele dobroczynnych efektów i ułatwia przyswajanie pożytecznych składników mineralnych. Zakwas w pieczywie wpływa korzystnie na funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Sprzyja namnażaniu się w jelitach korzystnych bakterii, a hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych. Zawarty w takim pieczywie kwas mlekowy ułatwia trawienie oraz zapobiega zaparciom. Od dzisiaj możesz się cieszyć dwoma rodzajami pieczywa chrupkiego Wasa wypiekanymi z udziałem zakwasu. Spróbuj pieczywa żytniego lub wieloziarnistego i ciesz się tym niezwykłym smakiem.

Sprawdź wartości odżywcze żytniego pieczywa na zakwasie >>
Sprawdź wartości odżywcze wieloziarnistego pieczywa na zakwasie >>

Wasa z zakwasem