25 Marca

Wasa z błonnikiem

Odkryj nowe pieczywo Wasa z błonnikiem! Jak większość naszych pieczyw wypiekane jest ono z pełnoziarnistej mąki żytnej. Dodatek nasion sezamu i płatków owsianych czyni z niego smakowitą przekąskę, a otręby pszenne sprawiają, że jest bogate w błonnik. Warto wiedzieć, że błonnik to grupa substancji pochodzenia roślinnego nie ulegających trawieniu przez enzymy przewodu pokarmowego.

Aby zachować smukłą linię i zdrowie, trzeba dbać o odpowiednią ilość błonnika w codziennej diecie. Błonnik wchłania wodę i pęcznieje w żołądku, dając uczucie sytości, ale nie dostarcza kalorii. Odgrywa on ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu przewodu pokarmowego, wywołując wiele korzystnych efektów fizjologicznych.

Sprawdź wartości odżywcze nowego pieczywa>>

Wasa z błonnikiem